top of page

DU ER INTERESSERT I HUMANT ARBEID OG VIL HJELPE TIL DER  DU ER.

- Tenker du slik, har du allerde forstått hvordan Perle Noire arbeider.

gutt_cropped.jpg

Perle Noire er en norsk stiftelse som ble stiftet 1. august 2009. Stifteren, artisten Jessica Kiil, kommer fra byen Bukavu i Kongo. Humanitært arbeid har alltid vært en av hennes pasjoner.

 

Siden tenårene var hun bekymret for de andre tenåringsgatebarna som ikke hadde noe sted å bo eller noen som bydde seg om dem. At barn sover på markedet var vondt å se på. Under Mobutu regime (Zaire) ble situasjonen verre, en sult katastrofe og stor fattigdom gjorde det vanskelig for de fleste.

Jessicas brødre og andre frivillige startet en stiftelse. CRER (Center de recuperation des enfants de la rue – Senter for hjelp til gatebarn.) Her fikk Jessica rollen som mor. Hun var 15 år gammel da hun etter skolen begynte å besøke markedet og stelle de foreldreløse barna. Barna kalte henne mor – Mama.

I 1993 brøt det ut krig i Øst Kongo. Det kom hundrevis av nye gatebarn i gatene i Bukavu, både kongolesiske barn og barn fra Rwanda. Stiftelsens arbeid kom helt ut av kontroll. Hun mistet mange mennesker, blant annet foreldrene og to brødre. Skjebnen tok etterhvert Jessica til Norge, men hun sluttet aldri å tenke på barna. Hun drømte stadig om dem, og hvordan hun kunne fortsette å hjelpe.

Perle Noire kjemper også mot prostitusjon av tenåringer og mødre i Bukavu. I løpet av tre år har Perle Noire reddet mer en 75 tenåringer fra prostitusjon gjennom vårt syprosjekt. I 2006 startet Jessica opp sin artistkarrierre, og fokuserte på sin pasjon for musikk. Hele tiden lå skjebnen til Kongo og Bukavu i tankene hennes, og hun jobbet hele tiden med planer om å starte opp en stiftelse på nytt.

 

I 2009 stiftet hun Perle Noire. De sorte perlene, som hennes far kalte gatebarna i Kongo. (Sorte perler er verdifulle og vanskelig å få tak i.) Hun startet med å gi skolegang til 10 jenter og 10 gutter. I dag har Perle Noire 120 barn. Et av barna har startet på Universitetet.

bottom of page